Hicri Ercili Denizcilik’e 6 Milyon Dolarlık Teşvik Desteği

Hicri Ercili Denizcilik’e Teşvik Desteği

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Deniz Ticaret Filosu Yenileme Teşvik Belgesi imza töreninde yaptığı konuşmada, Hicri Ercili Denizcilik Anonim Şirketi'nin çevre dostu gemi dönüşüm projelerine yatırım teşvik sağlanacağını açıkladı. Hicri Ercili Anonim Şirketi Sahibi Sn. Murat Ercili törene katılım sağlarken; Bakan Uraloğlu, bu teşviklerin Türkiye'nin deniz ticaret filosunun yenilenmesi ve çevre dostu enerji kaynaklarına geçişi için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

 Hicri Ercili Denizcilik, 
 5 bin 499 grostonluk M/T Kapıdağ ve 
 5 bin 401 grostonluk M/T Ayşenaz isimli iki kimyasal ürün tankerinin dönüşümü için teşvikten yararlanan Türkiye'deki ilk özel sektör şirketi oldu. Yeni yapılacak gemiler, sülfür içermeyen Methanol yakıt kullanan ana makinelerle donatılarak inşa edilecek ve Türkiye’nin ilk alternatif enerjili, çevreci gemileri olarak deniz ticaret filosuna katılacak.

Uraloğlu, bu projelerin Türkiye'nin denizcilik sektöründeki çevre bilincini artıracağına ve diğer denizcilik şirketlerinin de benzer teşviklerden yararlanarak filolarını yenileyeceklerine inandığını belirtti. Ayrıca, Hicri Ercili Denizcilik Anonim Şirketi’ne bu öncü rolü üstlendikleri için teşekkür ederek, teşviklerin sürdürülebilir denizcilik adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 
Hicri Ercili Denizcilik’e 6 Milyon Dolarlık Teşvik Desteği